13/06/2024 8:34 PM

SparkUnlimited

If You Really

‘Go Sharing moet weg uit de gemeente Zwolle’Go Sharing overweegt juridische stappen tegen Zwolle. (Foto: Go Sharing)
Deelscooterbedrijf Go Sharing moet for each 1 juni uit de stad Zwolle verdwijnen. Vanaf die datum zijn alleen nog deelscooters te vinden van de concurrerende bedrijven Check out en Felyx. Dat melden various regionale media.&#13

Go Sharing spande eerder al een rechtszaak aan tegen de gemeente Zwolle, omdat het bedrijf de gang van zaken rondom de verlening van de vergunning oneerlijk vindt. De gemeente voelde zich een jaar geleden overvallen doorway de vele aanbieders van deelscooters en besloot dat er een vergunning moest worden aangevraagd. By means of de mail konden geïnteresseerde bedrijven aangeven of ze in aanmerking wilden komen voor één van de twee te vergeven vergunningen. De aanvragen werden op volgorde van binnenkomst beoordeeld: de concurrenten Test en Felyx waren internet voor Go Sharing, dat daardoor geen vergunning kreeg. Check out en Felyx mogen allebei 150 deelscooters gaan aanbieden.

Go Sharing spande een rechtszaak aan, maar de civiele rechter koos geen partij en stuurde het bedrijf door naar de bestuursrechter. Het deelscooterbedrijf overweegt nog om naar de bestuursrechter te stappen. Felyx kreeg overigens wel een vergunning voor het aanbieden van deelfietsen in Zwolle.

Go Sharing is om een reactie gevraagd.